Do góry

Przekąski Przepis na:

Kajzerki Paszteciki

Kajzerki Paszteciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 945 Ocena: 11333

Dodano:

Odsłon: 1461

Bułki faszerowane mięsem i grzybami, mogą być podane jako paszteciki do barszczu lub jako przekąska, drugie śniadanie a nawet kolacja.

Składniki

  • 8 bułek kajzerek
  • 30 dag mięsa z łopatki wieprzowej
  • ½ kg pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ szk. mleka
  • Bułka tarta do panierki
  • 3 jajka
  • Olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kajzerki Paszteciki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami.
    3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.

  2. 4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.

  3. 5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
    6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  4. 7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska.
    8. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń