Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki faszerowane mięsem i grzybami, mogą być podane jako paszteciki do barszczu lub jako przekąska, drugie śniadanie a nawet kolacja.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 258
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 258
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13374
Składniki
1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami. 3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.
4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.
5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska. 8. Gotowe.