Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki faszerowane mięsem i grzybami, mogą być podane jako paszteciki do barszczu lub jako przekąska, drugie śniadanie a nawet kolacja.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7546
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2556
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7546
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2556
Składniki
1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami. 3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.
4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.
5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska. 8. Gotowe.