Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 945 Ocena: 11333
Dodano: 23.02.2021
Odsłon: 1461
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami.
3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.
4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.
5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska.
8. Gotowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

PaniMkuchniasmakowita dzisiaj, o 09:47Zgłoś do usunięcia
Pycha!0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko wczoraj, o 21:17Zgłoś do usunięcia
Udany przepis!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro wczoraj, o 12:59Zgłoś do usunięcia
Ale pomysłowe...świetne,zaraz będę robić..pyszne:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz