Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki i prosty w wykonaniu kalafior w cieście, o chrupiącej panierce. Kalafior jako samodzielne danie albo smaczna przekąska. Polecam
głębsza patelnia, miska, trzepaczka, ręcznik papierowy, nóż, garnek, sitko,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 275
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1127
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 275
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1127
Składniki
Kalafiora obrać z liści, podzielić na różyczki i włożyć do wrzącej ,osolonej wody, gotować około 10 minut. Odcedzić na sitku i ostudzić. Przygotować ciasto. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Mąkę przesiać do miski , dodać jajka , mleko , sól , pieprz oraz curry wymieszać trzepaczką na jednolita gładką masę aż składniki się połączą. Wystudzone różyczki kalafiora zanurzać w cieście i wkładać do mocno rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na złoty , rumiany kolor. Odsączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego.
Kalafior zanurzany w cieście.
Kalafior gotowy do podania.