Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka warzywna dla wegetarian.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 934
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13566
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 934
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13566
Składniki
Wykonanie: Kalafior oczyścić i ugotować. Ugotować również jajka, obrać i pokroić w grubsze plastry. Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach zimnej wody i rozpuścić w gorącym rosole warzywnym z odrobiną soku z cytryny. Do wypłukanych miseczek wlać na dno trochę galarety, włożyć plastry jajka, obłożyć różyczkami kalafiora i groszkiem-ostudzić. Następnie układać warstwami jaja, groszek i resztę kalafiora. Zalać pozostałą galaretką warzywną, ostudzić w lodówce i podać na sałacie.