Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka warzywna dla wegetarian.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Kalafior oczyścić i ugotować. Ugotować również jajka, obrać i pokroić w grubsze plastry. Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach zimnej wody i rozpuścić w gorącym rosole warzywnym z odrobiną soku z cytryny. Do wypłukanych miseczek wlać na dno trochę galarety, włożyć plastry jajka, obłożyć różyczkami kalafiora i groszkiem-ostudzić. Następnie układać warstwami jaja, groszek i resztę kalafiora. Zalać pozostałą galaretką warzywną, ostudzić w lodówce i podać na sałacie.