Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie - kalafior obtaczany w jajku z przyprawami i bułką tartą, smażony i podany z sosem pomidorowym/ketchupem. Jako dodatek do obiadu czy szybka przekąska
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1220
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5742
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18338
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1220
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5742
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18338
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, ale ma pozostać jędrny, odsączyć na sitku a następnie wyłożyć na ręczniku żeby dobrze wysechł. W misce wymieszać jajka z mlekiem, i przyprawami, dobrze roztrzepać. Kalafiora wrzucić do miski, dobrze obtoczyć różyczki.
Na patelni rozgrzać masło i olej, wysypać równomiernie 1 łyżkę bułki tartej na to wyłożyć kalafiora, polać po wierzchu jak zostało jakieś jajko w misce i posypać resztą bułki tartej. Smażyć z jednej strony a następnie przewrócić na drugą stronę. Podawać ciepły, prosto z patelni z sosem pomidorowym albo ketchupem.