Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie danie - kalafior obtaczany w jajku z przyprawami i bułką tartą, smażony i podany z sosem pomidorowym/ketchupem. Jako dodatek do obiadu czy szybka przekąska
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 249
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 249
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, ale ma pozostać jędrny, odsączyć na sitku a następnie wyłożyć na ręczniku żeby dobrze wysechł. W misce wymieszać jajka z mlekiem, i przyprawami, dobrze roztrzepać. Kalafiora wrzucić do miski, dobrze obtoczyć różyczki.
Na patelni rozgrzać masło i olej, wysypać równomiernie 1 łyżkę bułki tartej na to wyłożyć kalafiora, polać po wierzchu jak zostało jakieś jajko w misce i posypać resztą bułki tartej. Smażyć z jednej strony a następnie przewrócić na drugą stronę. Podawać ciepły, prosto z patelni z sosem pomidorowym albo ketchupem.