Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Ugotowanego kalafiora miażdżymy tłuczkiem, tak jak ziemniaki na puree. Dodajemy kukurydzę, pokrojony koperek i pietruchę, doprawiamy. Dodajemy mąkę, mieszamy i potem dosypuje bułkę tartą, aż masą będzie gęsta na tyle, by można formować placuszki.
Uformowane placki obtaczamy jeszcze w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Voila:)