Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast chipsów.
Na targu w Umagu kupiłem dzisiaj świeże kalmary. Pani była tak miła, że pokaz...
Odsłon: 1830
Kiedyś jadłem w Toskanii kalmary faszerowane pysznym, pikantnym, krewetkowym...
Odsłon: 1512
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 40
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 92
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 40
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 92
Składniki
Wymieszałem przesiana mąkę z piwem, łyżką oliwy, solą i szczyptą pieprzu. Odstawiłem ciasto na 30 minut. Mrożone kalmary rozmroziłem, opłukałem, osuszyłem. Skropiłem sokiem z cytryny. Przed smażeniem kalmarów ubiłem pianę z białek, dodałem do ciasta i delikatnie wymieszałem. Pierścienie kalmarów zanurzałem w przygotowanym cieście, wkładałem na gorący olej i smażyłem na złoty kolor z obu stron. Osączyłem na papierowym ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Posypałem koperkiem. Podałem z dipem czosnkowym i cząstkami cytryny.
Przepisy Przekąski
Przekąski
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
Przekąski
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Przekąski
Wielkanocne jajka-galaretki
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
abc
Odsłon: 26
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Odsłon: 28