Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 32
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 139
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 241
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 32
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 139
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 241
Składniki
Wymieszałem przesiana mąkę z piwem, łyżką oliwy, solą i szczyptą pieprzu. Odstawiłem ciasto na 30 minut. Mrożone kalmary rozmroziłem, opłukałem, osuszyłem. Skropiłem sokiem z cytryny. Przed smażeniem kalmarów ubiłem pianę z białek, dodałem do ciasta i delikatnie wymieszałem. Pierścienie kalmarów zanurzałem w przygotowanym cieście, wkładałem na gorący olej i smażyłem na złoty kolor z obu stron. Osączyłem na papierowym ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Posypałem koperkiem. Podałem z dipem czosnkowym i cząstkami cytryny.