Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6993
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2939
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 812
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 570
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6993
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2939
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 812
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 570
Składniki
Wymieszałem przesiana mąkę z piwem, łyżką oliwy, solą i szczyptą pieprzu. Odstawiłem ciasto na 30 minut. Mrożone kalmary rozmroziłem, opłukałem, osuszyłem. Skropiłem sokiem z cytryny. Przed smażeniem kalmarów ubiłem pianę z białek, dodałem do ciasta i delikatnie wymieszałem. Pierścienie kalmarów zanurzałem w przygotowanym cieście, wkładałem na gorący olej i smażyłem na złoty kolor z obu stron. Osączyłem na papierowym ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Posypałem koperkiem. Podałem z dipem czosnkowym i cząstkami cytryny.