Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! Podane z sosem brzoskwiniowym zrobiły furorę na grillu.
grill
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Składniki
Kupiłam mrożone tuby kalmarów nie ustępują smakiem. Zdjęłam z nich zewnętrzną "folię". Rozcięłam wzdłuż jedną stronę i nacięłam promieniście oraz samą tubę nie do końca aby się nie zwijała. Sposób podpatrzony w greckiej knajpce, mam zdjęcie oryginału ale jest za małe i się nie załącza. Wytłuściłam je w oliwie dałam na grill do zrumienienia na kilka minut w sumie, ma nie być szklista. Po grillowaniu posypałam solą i pieprzem, natką kolendry. Można skropić sokiem z cytryny lub podać z sosem brzoskwiniowym: https://smaker.pl/moje-przepisy-dodatki/przepis-sos-grillowy-brzoskwiniowy,1910735,fafiatko.html
Smacznego :)