Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapeczki chrzanowe to idealna przekąska dla miłośników aromatycznych smaków. Łączą ostrość z delikatną słodkością. Wypróbuj na domową imprezę!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Dodawaj po łyżce chrzan, miksując na niskich obrotach. Na koniec dodaj cukier, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
Szynkę konserwową przekrój na pół. Paprykę podziel w drobne paski. Bagietkę podziel na równe części. Z pomocą szprycy jak do kremu ciasta wyłóż mus chrzanowy. Nabij na wykałaczkę zwiniętą w rulon szynkę i wbij w bagietkę. Udekoruj papryką czerwoną i zielonymi ziołami.