Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą

Kanapka z bekonem, pomidorem i sałatą

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16495

Dodano:

Odsłon: 2263

Pomimo dodanego bekonu kanapka jest fit

Składniki

  • Pasta : pół dojrzanego awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1/4 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • Kanapka : 4 plasterki bekonu
  • 4 kromki chleba razowego
  • sałata rzymska
  • 1 pomidor malinowy pokrojony w plasterki
  • czerwona cebula
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pasta : zmiksowałem awokado, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz kajeński.

    Wysmażyłem bekon na suchej patelni, osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku. Zrumieniłem w tosterze kromki chleba,.Dwie posmarowałem pastą z awokado. Obłożyłem sałatą, pomidorem, cebulą i bekonem, przykryłem pozostałymi kromkami chleba.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń