Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka z sosem dorszowym

Kanapka z sosem dorszowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48628

Dodano:

Odsłon: 3203

Może się wydawać, że to ekstremalne połączenie, jednak panuje tutaj harmonia smaków. Sos jest wyśmienity, idealnie nada się też do sałatek.

Składniki

  • 2 krótkie bagietki
  • dżem malinowy
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 50 g suszonego dorsza
  • 70 g twardego sera koziego
  • natka pietruszki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Bagietki rozcinamy na pół. Smarujemy (dół i górę) dżemem malinowym.
    Jajko, pomidor i ser kroimy na plasterki.
    Dorsza (najpierw kruszymy na mniejsze kawałki) miksujemy z majonezem i śmietaną.
    Na dół bułki kładziemy plastry pomidora, na to plastry jajka, polewamy sosem, układamy plastry sera, posypujemy posiekaną natką pietruszki, zakrywamy górą bagietki.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń