Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapka ze schabem

Kanapka ze schabem

Autor:

Przepisów i artykułów: 279 Ocena: 5368

Dodano:

Odsłon: 616

Inspiracja byla kuchnia skandynawska, a powód prozaiczny - resztki schabu po przyjeciu. Powstala z nich pyszna kanapka z dodatkiem salaty, kremu chrzanowego i marynowanej czerwonej kapusty.

Składniki

  • 1 świeża bagietka
  • 200 g schabu krojonego
  • liście sałaty
  • 1/4 czerwonej kapusty
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 50 g cukru
  • 1 jogurt grecki
  • 1 creme fraiche
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 20 g świeżo startego chrzanu
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy czerwona kapuste. Szatkujemy lub kroimy w waskie paski, mieszamy ocet z cukrem, zalewamy nim kapuste i odstawiamy na ok. godzine.
    Nastepnie mieszamy wszystkie skladniki kremu i odstawiamy do lodówki.
    Bagietke kroimy na 4 równe kawalki, a potem na polówki.
    Obydwie polówki smarujemy kremem, na dolna kladziemy lisc salaty, nastepnie schab i odsaczona kapuste. Nakrywamy druga polówka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń