Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1299
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1299
Składniki
cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki, a potem wrzucamy na patelnię (wybieramy taką z przykryciem) na rozgrzany olej i smażymy, aż się zeszklą i trochę zrumienią
do cebuli dokładamy mięso, mieszamy i smażymy kilka minut, aż się zetnie, dodajemy paprykę, chili i sól, a potem smażymy jeszcze 1-2 minuty
teraz na patelnię wlewamy bulion, dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy dokładnie, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię i dusimy wszystko przez 20 min co jakiś czas mieszając, gotowe odstawimy do wystudzenia
ostudzoną zawartość patelni przekładamy do miski i blendujemy dokładnie, a potem ewentualnie doprawiamy do smaku solą i chili, no i gotowe, smacznego ;-)