Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-06-2020
idealna do kanapek, szczególnie dla miłośników pasztecików drobiowych z puszki ;-)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1328
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 244
Składniki
wątróbki płuczemy w zimnej wodzie i oczyszczamy z błonek, cebule obieramy i drobno siekamy, jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę
na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbki i smażymy ok 2 min, potem dodajemy cebulę oraz jabłka i dusimy, aż odparuje z patelni cały płyn
całą zawartość patelni przekładamy do miski, solidnie pieprzymy, solimy i dokładamy masło, po czym blendujemy na gładką masę, przekładamy do pojemnika i odstawiamy na noc do lodówki, no i gotowe, smacznego !!! ;-)