Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska, jak galaretka :), pomysł z mojewypieki.blox.pl
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2530
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1660
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1595
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2530
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1908
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1660
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1595
Składniki
Owoce dokładnie umyć, a najlepiej wyszorować szczoteczką pod ciepłą wodą. Odkroić część białego albedo jest gorzkie. Pokroić w 1 cm paski. Zalać gorącą woda i gotować około 15-20 min, odcedzić i osuszyć ręcznikiem papierowym.
W rondelku wymieszać wodę (1 szklanka) z cukrem (1 szklanka). Zagotować do rozpuszczenia się cukru. Wrzucić paski pomarańczy, gotować na zmniejszonym ogniu, aż staną się półprzezroczyste, a woda prawie cała wyparuje. Osuszyć na kratce. Pozostawić na noc, nieprzykryte, do wyschnięcia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, obtaczać skórkę i suszyć na kratce lub papierze do pieczenia.