Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 55
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 473
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5707
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 969
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39750
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 55
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 473
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5707
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 969
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39750
Składniki
Grzyby oczyszczamy, usuwamy trzpienie, moczymy w mleku przez około godzinę. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kapelusze kani obtaczamy w mące, rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na maśle, na złoto. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Kanie smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, oliwki, pomidory, pokrojoną szynkę, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy 15 min w 180°C.