Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia zbliża się wielkimi krokami tak też ugotowałam już kapustę wigilijną, jeszcze tylko bigos, ciasta i można będzie świętować. Choć dużo nie będę szykować ponieważ gości się nie spodziewamy a sami wszystkiego nie przejemy, a szkoda żeby się marnowało jedzenie lepiej szykować na bieżąco. Ta kapusta równie dobrze nadaje się jako farsz do pierogów i krokietów.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243746
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243746
Składniki
Do garnka dodać pokrojona drobno kapustę kiszoną ( nie obgotowywać chyba że ktoś nie lubi mocno kwaśnej to obgotować ), wlać przegotowanej wody trochę ponad kapustę.
Grzyby zalać gorącą wodą aby zmiękły. Gdy kapusta jest już podgotowana i ubyło połowę wody, dodać drobno pokrojone grzyby i nadal gotować.
W międzyczasie dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz doprawić ulubioną przyprawą z solą i dodać cukier.
Na patelnię dodać olej oraz cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażyć ją na brązowo i dodać z całą zawartością z patelni do gotującej się kapusty.
Gotować nadal na wolnym ogniu do wyparowania całych soków - wody z kapusty.
Taką kapustę zawsze na wigilię robiła nam mama i dziadek.