Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilia zbliża się wielkimi krokami tak też ugotowałam już kapustę wigilijną, jeszcze tylko bigos, ciasta i można będzie świętować. Choć dużo nie będę szykować ponieważ gości się nie spodziewamy a sami wszystkiego nie przejemy, a szkoda żeby się marnowało jedzenie lepiej szykować na bieżąco. Ta kapusta równie dobrze nadaje się jako farsz do pierogów i krokietów.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 31
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12967
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 204
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 31
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12967
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 204
Składniki
Do garnka dodać pokrojona drobno kapustę kiszoną ( nie obgotowywać chyba że ktoś nie lubi mocno kwaśnej to obgotować ), wlać przegotowanej wody trochę ponad kapustę.
Grzyby zalać gorącą wodą aby zmiękły. Gdy kapusta jest już podgotowana i ubyło połowę wody, dodać drobno pokrojone grzyby i nadal gotować.
W międzyczasie dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz doprawić ulubioną przyprawą z solą i dodać cukier.
Na patelnię dodać olej oraz cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażyć ją na brązowo i dodać z całą zawartością z patelni do gotującej się kapusty.
Gotować nadal na wolnym ogniu do wyparowania całych soków - wody z kapusty.
Taką kapustę zawsze na wigilię robiła nam mama i dziadek.