Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 866 Ocena: 5996
Dodano: 22.12.2019
Odsłon: 2280
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka dodać pokrojona drobno kapustę kiszoną ( nie obgotowywać chyba że ktoś nie lubi mocno kwaśnej to obgotować ), wlać przegotowanej wody trochę ponad kapustę.
Grzyby zalać gorącą wodą aby zmiękły. Gdy kapusta jest już podgotowana i ubyło połowę wody, dodać drobno pokrojone grzyby i nadal gotować.
W międzyczasie dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz doprawić ulubioną przyprawą z solą i dodać cukier.
Na patelnię dodać olej oraz cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażyć ją na brązowo i dodać z całą zawartością z patelni do gotującej się kapusty.
Gotować nadal na wolnym ogniu do wyparowania całych soków - wody z kapusty.
Taką kapustę zawsze na wigilię robiła nam mama i dziadek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)