Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grzybami do słoików możemy ja potem wykorzysta do łazanek lub na wigilię do naszych dań zapraszam po przepis
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 35
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 474
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 35
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 40
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 474
Składniki
Grzyby należy namoczyć na noc w zimnej wodzie ,kapustę przepłukać w zimnej wodzie z nadmiaru kwasu i soli i wydusić dać do garnka dodać grzyby razem z ta woda w której sie moczyły dolać jeszcze 0,5 litra zimnej wody by kapusta była przykryta i sie nie przypaliła a gotuje do miękkości.
Ugotowana gorącą kapustę z grzybami gorsząca nakładam razem z płynem do słoików następnie pasteryzuje na mokro 15 -20 minut i mam gotowa kapustę z grzybami która możemy wcześniej zrobić a potem wykorzystać do dań na wigilie i nie tylko polecam zrobić ,Kapustę z płynu scedzam przed użyciem słoiki trzymam w chłodnym miejscu