Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grzybami do słoików możemy ja potem wykorzysta do łazanek lub na wigilię do naszych dań zapraszam po przepis
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15221
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4611
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8972
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15221
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4611
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8972
Składniki
Grzyby należy namoczyć na noc w zimnej wodzie ,kapustę przepłukać w zimnej wodzie z nadmiaru kwasu i soli i wydusić dać do garnka dodać grzyby razem z ta woda w której sie moczyły dolać jeszcze 0,5 litra zimnej wody by kapusta była przykryta i sie nie przypaliła a gotuje do miękkości.
Ugotowana gorącą kapustę z grzybami gorsząca nakładam razem z płynem do słoików następnie pasteryzuje na mokro 15 -20 minut i mam gotowa kapustę z grzybami która możemy wcześniej zrobić a potem wykorzystać do dań na wigilie i nie tylko polecam zrobić ,Kapustę z płynu scedzam przed użyciem słoiki trzymam w chłodnym miejscu