Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 1146
Dodano: 17.02.2010
Odsłon: 17419
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kapustę kiszoną włożyć do garnka i zalać do 3/4 ilości kapusty wodą. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, wodę po zagotowaniu, należy odlać i dodać nowej celem usunięcia bardzo kwaśnego smaku.
Dodać startą na jarzynówce marchewkę i jedną cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Przyprawić: vegettą, ziołami prowansalskimi i angielskimi, kostką grzybową, wrzucić liść laurowy. Gotować na niewielkim ogniu.
W trakcie gotowania kapusty, wrzucić na patelnię (oliwa - spora ilość) pokrojoną w paseczki kiełbasę i dobrze podsmażyć. Po usmażeniu, dodać ją do kapusty razem z tłuszczem z patelni. Wymieszać.
Pokroić pieczarki i udusić je razem z druga posiekaną cebulą w osobnym garnku, po czym dodać do kapusty.
Dodać pomidory w puszcze. Chwile pogotować. Zmieszać w kubeczku mąką(ok. 2 łyżki stołowe) z wodą i zaprawić kapustę. Krótko gotować, po wyłączeniu ognia, dodać majeranku. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

monia_i_ania 18 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
cebulę dodajemy 2 razy. Raz surową bezpośrednio do kapusty, a drugą sztukę dusimy razem z pieczarkami.16 Kto głosował? | Odpowiedz

exrybka 17 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis fajny napewno wypróbuję. Tylko co z tą cebulą raz piszesz że do garnka a potem że z pieczarkami przesmażyć?15 Kto głosował? | Odpowiedz

cytryna 17 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis,spróbowałam i mojemu męzowi smakowało.15 Kto głosował? | Odpowiedz