Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta zasmażana na wigilię z leśnymi grzybami. Można zajadać ją solo lub jako dodatek do smażonej ryby. Sprawdzi się również na pierwszy i drugi dzień świąt w roli dodatku do obiadu. Niewiele pracy, a smak zachwyca!
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 14
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 836
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 164
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 134
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 86
Ziemniaki z serkiem wiejskim to świetny sposób na szybką i smaczną przekąskę...
Odsłon: 14
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 836
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 164
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 134
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 86
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku, przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Kapustę z grzybami gotuj do miękkości przez około godzinę. W połowie gotowania kapustę dopraw kminkiem, solą i pieprzem. Pilnuj, żeby woda całkowicie nie odparowała.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Dodaj mąkę. Składniki energicznie wymieszaj i dodaj do kapusty. Całość wymieszaj. W razie konieczności dopraw kapustę jeszcze odrobiną soli i pieprzu.