Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta zasmażana na wigilię z leśnymi grzybami. Można zajadać ją solo lub jako dodatek do smażonej ryby. Sprawdzi się również na pierwszy i drugi dzień świąt w roli dodatku do obiadu. Niewiele pracy, a smak zachwyca!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 113
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 113
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku, przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Kapustę z grzybami gotuj do miękkości przez około godzinę. W połowie gotowania kapustę dopraw kminkiem, solą i pieprzem. Pilnuj, żeby woda całkowicie nie odparowała.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Dodaj mąkę. Składniki energicznie wymieszaj i dodaj do kapusty. Całość wymieszaj. W razie konieczności dopraw kapustę jeszcze odrobiną soli i pieprzu.