Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta zasmażana na wigilię z leśnymi grzybami. Można zajadać ją solo lub jako dodatek do smażonej ryby. Sprawdzi się również na pierwszy i drugi dzień świąt w roli dodatku do obiadu. Niewiele pracy, a smak zachwyca!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30933
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4537
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30933
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4537
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku, przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Kapustę z grzybami gotuj do miękkości przez około godzinę. W połowie gotowania kapustę dopraw kminkiem, solą i pieprzem. Pilnuj, żeby woda całkowicie nie odparowała.
Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Dodaj mąkę. Składniki energicznie wymieszaj i dodaj do kapusty. Całość wymieszaj. W razie konieczności dopraw kapustę jeszcze odrobiną soli i pieprzu.