Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2431
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101867
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2431
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101867
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6258
Składniki
Wykonanie: Karasia dokładnie sprawić, dokładnie opłukać, włożyć do naczynia i zalać mocno posolonym mlekiem odstawić na pół godziny, obracając co jakiś czas. Po czym osączyć, pokroić w dzwonki, obtoczyć obficie w mące i smażyć na oleju z masłem. Gotowego karasia posypać drobno posiekaną zieleniną według uznania i podawać z bułeczką posmarowaną masełkiem.