Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414541
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3802
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414541
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Wykonanie: Karasia dokładnie sprawić, dokładnie opłukać, włożyć do naczynia i zalać mocno posolonym mlekiem odstawić na pół godziny, obracając co jakiś czas. Po czym osączyć, pokroić w dzwonki, obtoczyć obficie w mące i smażyć na oleju z masłem. Gotowego karasia posypać drobno posiekaną zieleniną według uznania i podawać z bułeczką posmarowaną masełkiem.