Do góry

Przekąski Przepis na:

Karaś smażony

Karaś smażony

Autor:

Przepisów i artykułów: 2514 Ocena: 18256

Dodano:

Odsłon: 1368

Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karaś smażony

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Karasia dokładnie sprawić, dokładnie opłukać, włożyć do naczynia i zalać mocno posolonym mlekiem odstawić na pół godziny, obracając co jakiś czas. Po czym osączyć, pokroić w dzwonki, obtoczyć obficie w mące i smażyć na oleju z masłem. Gotowego karasia posypać drobno posiekaną zieleniną według uznania i podawać z bułeczką posmarowaną masełkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń