Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 774
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 139
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 774
Składniki
Wykonanie: Karasia dokładnie sprawić, dokładnie opłukać, włożyć do naczynia i zalać mocno posolonym mlekiem odstawić na pół godziny, obracając co jakiś czas. Po czym osączyć, pokroić w dzwonki, obtoczyć obficie w mące i smażyć na oleju z masłem. Gotowego karasia posypać drobno posiekaną zieleniną według uznania i podawać z bułeczką posmarowaną masełkiem.