rabarbaru ci u mnie dostatek tego roku
Karczek z rabarbarem
Składniki
- 4 plastry karczku
- olej do smażenia
- sól, pieprz ,majeranek- do mięsa
- 1 łyżka cukru, imbir,cynamon- do rabarbaru
- 2-3 łodygi rabarbaru
- 2 łyżki masła
Składniki
- 4 plastry karczku
- olej do smażenia
- sól, pieprz ,majeranek- do mięsa
- 1 łyżka cukru, imbir,cynamon- do rabarbaru
- 2-3 łodygi rabarbaru
- 2 łyżki masła

Etapy przygotowania
Mięso doprawić, smażyć na oleju z obu stron ( ok.15 min) ewentualnie podlewając odrobiną wody.
Rabarbar (młodego nie trzeba obierać) pokroić na 3 cm części i szybko ( ok.3 min) obsmażyć na maśle w towarzystwie cukru, imbiru i cynamonu - stale ale z czułością mieszać zawartość patelni.
Ten karczek miał wylądować na grillu ale niestety leje z nieba , cóż więc było robić , cóż?
Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (10)
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3170
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2481
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3170
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2481



Składniki
- 4 plastry karczku
- olej do smażenia
- sól, pieprz ,majeranek- do mięsa
- 1 łyżka cukru, imbir,cynamon- do rabarbaru
- 2-3 łodygi rabarbaru
- 2 łyżki masła
Mięso doprawić, smażyć na oleju z obu stron ( ok.15 min) ewentualnie podlewając odrobiną wody.
Rabarbar (młodego nie trzeba obierać) pokroić na 3 cm części i szybko ( ok.3 min) obsmażyć na maśle w towarzystwie cukru, imbiru i cynamonu - stale ale z czułością mieszać zawartość patelni.
Ten karczek miał wylądować na grillu ale niestety leje z nieba , cóż więc było robić , cóż?
Dzisiaj wypróbowałam Twój przepis i muszę przyznać, że zaskoczyło mnie i mojego męża, że połączenie mięsa i rabarbaru jest takie smakowite. Wszystkim polecam, a ja danie dodałam do ulubionych. Pozdrawiam.
Smakowicie tutaj oj smakowicie...fajne połączenie składników.
wygląda i zapowiada się pycha :)
Zaintrygowałaś mnie i przepisem i poczuciem humoru. Przepis wykorzystam na pewno, jak tylko skończę dietę dr.Dukana. Pozdrawiam!
Irma- ja smażyłam osobno , i tylko krótką chwilkę, ma nadzieję że Ci zasmakuje, pozdrawiam