Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka gotowana w musztardzie i majonezie to pyszna domowa wędlina, idealna na kanapki. Taka wędlina jest mięciutka i soczysta.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4146
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 628
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17328
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3216
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4146
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 628
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17328
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3216
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Składniki
Mięso natarłam z jednej strony przyprawą do mięsa wieprzowego. Odstawiłam na około godzinę do lodówki, żeby się trochę zamarynowało. W garnku, niewielkiej ilości zimnej wody rozmieszałam majonez i musztardę. Dodałam sól i roztarty majeranek i zamieszałam. Włożyłam mięso. Dodałam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Dodałam również obraną i przekrojoną na połówki cebulę. Dolałam jeszcze trochę wody, aby sięgała do ok. 3/4 wysokości mięsa. Garnek ustawiłam na gazie i zagotowałam mięso. Wtedy zmniejszyłam ogień na minimalny i gotowałam mięso ok. godziny. Po wyłączeniu gazu, pozostawiłam mięso w zalewie, aby tak wystygło. Chłodne mięso wyjęłam z zalewy i pozostawiłam na kratce, aby trochę odciekło. Następnie schłodziłam mięso w lodówce. Po schłodzeniu pokroiłam karkówkę na cienkie plasterki jak wędlinę na kanapki. stronie.