Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słone krakersy z różnymi pastami i dodatkami jako przegryzka do drinków. Można sztywno trzymać się przepisu, ale można też puścić wodze fantazji i dodać coś od siebie. Można wszystko wykonać samemu, ale można też posłużyć się gotowymi pastami. Będzie szybko, smacznie i kolorowo!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 61
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 583
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5592
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 61
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 583
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5592
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Przepiórcze 4 minuty, kurze 8 minut. Studzimy i obieramy. Przepiórcze odkładamy na bok, kurze trzemy na tarce o grubych oczkach, łączymy z majonezem, doprawiamy i dobrze mieszamy. Rozkładamy do trzech miseczek. Jedną pastę zostawiamy , do drugiej dodajemy awokado, do trzeciej suszone pomidory. Jeśli nie mamy awokado możemy dodać startego ogórka zielonego, suszone pomidory można zastąpić koncentratem pomidorowym. Możemy również kupić gotowe pasty jajeczne o różnych smakach.
Krakersy rozkładamy na desce, Każdy smarujemy na środku odrobiną masła. Pasty przekładamy do worków cukierniczych, odcinamy końcówkę i wyciskamy rozetki na środku krakersów. Możemy posłużyć się ozdobnymi końcówkami. Następnie przyozdabiamy je wg uznania. Przekładamy na półmisek i gotowe!