Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słone krakersy z różnymi pastami i dodatkami jako przegryzka do drinków. Można sztywno trzymać się przepisu, ale można też puścić wodze fantazji i dodać coś od siebie. Można wszystko wykonać samemu, ale można też posłużyć się gotowymi pastami. Będzie szybko, smacznie i kolorowo!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14585
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14585
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Przepiórcze 4 minuty, kurze 8 minut. Studzimy i obieramy. Przepiórcze odkładamy na bok, kurze trzemy na tarce o grubych oczkach, łączymy z majonezem, doprawiamy i dobrze mieszamy. Rozkładamy do trzech miseczek. Jedną pastę zostawiamy , do drugiej dodajemy awokado, do trzeciej suszone pomidory. Jeśli nie mamy awokado możemy dodać startego ogórka zielonego, suszone pomidory można zastąpić koncentratem pomidorowym. Możemy również kupić gotowe pasty jajeczne o różnych smakach.
Krakersy rozkładamy na desce, Każdy smarujemy na środku odrobiną masła. Pasty przekładamy do worków cukierniczych, odcinamy końcówkę i wyciskamy rozetki na środku krakersów. Możemy posłużyć się ozdobnymi końcówkami. Następnie przyozdabiamy je wg uznania. Przekładamy na półmisek i gotowe!