Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta przekąska, którą można przygotować kilka dni wcześniej. Doskonała na różne uroczystości lub święta.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
1. Płaty śledziowe przekładam do miski, zalewam wodą i odstawiam na godzinę. 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Dodaję ziele angielskie, listki laurowe. Przecier pomidorowy, ketchup, pokrojone suszone śliwki i gotuję około 10 minut. Na koniec doprawiam majerankiem, pieprzem oraz solą i studzę sos.
3. Płatki śledziowe kroję na mniejsze kawałki, łączę z ostudzonym sosem. 4. Śledzik gotowy. 5. Smacznego.