Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp smażony w sosie przypominającym taki jaki robię do młodych ziemniaków
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11992
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25745
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11992
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 98
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25745
Składniki
Sprawionego karpia pokroiłem na dzwonki. Przyprawiłem solą i pieprzem. Rozgrzałem masło klarowane na patelni, usmażyłem karpia z obu stron. Zdjąłem i ostudziłem. Na tej samej patelni zeszkliłem posiekaną cebulę i ząbki czosnku w łupinach. Włożyłem ponownie karpia na patelnię, dodałem śmietaną, dodałem szałwię, doprawiłem solą i pieprzem. Doprowadziłem do wrzenia , zredukowałem ogień i gotowałem, aż powstał gęsty sos. Karpia przełożyłem na talerz i polałem sosem.