Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwiejsza wersja karpia po żydowsku
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Karpia oskrob, pokrój w dzwonka marchew, pietruszkę obierz i pokrój w talarki Cebulę obierz
Do dużego garnka ( ok.3-4l) wlej wodę , dodaj marchew, pietruszkę, cebulę, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, szcyptę soli.. Gotuj wywar przez ok.30min.
Do wywaru dodaj karpia oraz rodzynki, gotuj jeszcze ok. 10min.
Rybę wyjmij na talerz, wyjmij duże ości, ułóż na półmisku, przystrój marchewką z wywaru oraz rodzynkami.
Wywar sklaruj, dodaj cukier ( trzeba spróbować), dodaj żelatynę wg przepisu. Zalej rybę wywarem z żelatyną. Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.