Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smacznego karpia na świąteczny stół. Karp w galarecie na słodko z dodatkiem słodkich rodzynek smakuje wybornie.
garnek, nóż, deska do krojenia, półmisek,
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 544
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 128
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2311
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5280
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 544
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 128
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2311
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5280
Składniki
Karpia oczyścić z łusek, dobrze umyć, a następnie pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i odstawić na 12 godzin. Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody wrzucić wszystkie składniki oraz obraną, pokrojoną w plastry marchewkę. Gotować do miękkości marchewki. Następnie włożyć kawałki karpia i gotować około 15 minut. Wyłożyć kawałki ryby na półmisek, w miarę możliwości wyjąć ości. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę i zalać karpia. Wywar musi być wyraźnie słodki. Wystudzić. Podawać najlepiej z kawałkami piernika ( u mnie tak lubią ).