Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smacznego karpia na świąteczny stół. Karp w galarecie na słodko z dodatkiem słodkich rodzynek smakuje wybornie.
garnek, nóż, deska do krojenia, półmisek,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5046
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5046
Składniki
Karpia oczyścić z łusek, dobrze umyć, a następnie pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i odstawić na 12 godzin. Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody wrzucić wszystkie składniki oraz obraną, pokrojoną w plastry marchewkę. Gotować do miękkości marchewki. Następnie włożyć kawałki karpia i gotować około 15 minut. Wyłożyć kawałki ryby na półmisek, w miarę możliwości wyjąć ości. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę i zalać karpia. Wywar musi być wyraźnie słodki. Wystudzić. Podawać najlepiej z kawałkami piernika ( u mnie tak lubią ).