Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp z masłem ziołowym smakuje wybornie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1149
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13192
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1149
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13192
Składniki
Wykonanie: Filety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, oprószyć mąką, polać sokiem z limonki. Każdy filety maczaj w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka, obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie karpia przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiec w temperaturze 160 stopni przez 15 minut. Miękkie masło utrzyj ze startym serem, posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, ukształtuj placek o grubości 1 cm i mocno schłodź. Następie literatką powycinaj kółka, i na każdym kawałku karpia ułóż porcje masła ziołowego.