Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp z masłem ziołowym smakuje wybornie.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 49
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 358
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 49
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 358
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40466
Składniki
Wykonanie: Filety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, oprószyć mąką, polać sokiem z limonki. Każdy filety maczaj w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka, obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie karpia przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiec w temperaturze 160 stopni przez 15 minut. Miękkie masło utrzyj ze startym serem, posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, ukształtuj placek o grubości 1 cm i mocno schłodź. Następie literatką powycinaj kółka, i na każdym kawałku karpia ułóż porcje masła ziołowego.