Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp z masłem ziołowym smakuje wybornie.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35582
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1171
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5915
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35582
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1171
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5915
Składniki
Wykonanie: Filety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, oprószyć mąką, polać sokiem z limonki. Każdy filety maczaj w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka, obtaczaj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie karpia przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiec w temperaturze 160 stopni przez 15 minut. Miękkie masło utrzyj ze startym serem, posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, ukształtuj placek o grubości 1 cm i mocno schłodź. Następie literatką powycinaj kółka, i na każdym kawałku karpia ułóż porcje masła ziołowego.