Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna na zimno, jak i na ciepło. Na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Ja zabieram ją w pudełeczku do pracy na lunch. Robi się ją bardzo szybko, a smakuje świetnie. Zachęcam by włączyć kaszę jaglaną do naszego menu, dostarczy nam mnóstwo drogocennych składników.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 510
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 510
Składniki
Kaszę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gruszkę kroimy w drobną kostkę i dusimy w rondlu z dodatkiem odrobiny wody. Gdy gruszka zmięknie, dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową. Posypujemy cynamonem i dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę. Mieszamy i podajemy polane miodem.