Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kaszanka z trzech kasz, zrobiona na tylnej golonce. Polecam.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 502
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 838
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 502
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 838
Składniki
Wymytą, oczyszczoną golonkę gotujemy 1 godzinę, studzimy, oddzielamy mięso od kości. Mięso ze skórą kroimy w drobną kostkę, wywar przelewamy przez gęste sito. Wywar ponownie wlewamy do garnka w proporcji 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy, dodajemy pokrojone mięso i wszystkie przyprawy, doprowadzamy do zagotowania. W między czasie płuczemy kasze. Do gotującego się wywaru dodajemy osączone z wody kasze i gotujemy do ich pęcznienia, tak na 70%. Gdy kasze i wywar będą gęstnieć kończymy gotowanie, przykrywamy garnek pokrywką i czekamy 30 minut, kasze ładnie dojdą. Sparzone kasze mieszamy i studzimy.
Ostudzoną kaszą napełniamy wcześniej wymoczone jelita.
Parzymy 30 minut w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza.
Po procesie parzenia kaszanki studzimy, możemy powiesić je na kiju.
Ostudzone kaszanki są pyszne na zimno jak i pieczone.
Smacznego!!!