Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszanka polskie taco idealna przekąska do piwa
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 16
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 220
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3537
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 27
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 911
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1167
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 16
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 220
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3537
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 27
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 911
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1167
Składniki
Do miski wsyp 2 szklanki mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli, dwie szczypty lubczyku i wymieszaj. Do suchych składników dodaj 4 łyżki oliwy i znowu wymieszaj. Następnie wlej letnią wodę ¾ szklanki i wyrób ciasto. Miskę z wyrobionym ciastem przykryj ściereczką i pozostaw na około 20 min. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek. Gdy boczek nabierze rumieńców i lekko się wytopi dorzuć pokrojoną w piórka cebulę. Przypraw szczyptą soli, pieprzu i chilli. Gdy cebula zmięknie dodaj pokrojoną drobno kaszankę, dopraw jeszcze pieprzem i usmaż. Do przesmażonej kaszanki dodaj poszatkowaną kiszoną kapustę. Farsz jest już gotowy. Teraz przygotuj placki. Uformuj z ciasta kulki około 50g. Powstałe kulki cieniutko rozwałkuj na placuszek. Gotowe placki wrzuć na rozgrzaną patelnię przesmarowaną oliwą i smaż z każdej strony, wystarczy dosłownie chwila aby były gotowe. Na placek nałóż wcześniej przygotowany farsz i całość dopełnij ogórkiem, posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem. Zawiń przytrzymując końce placuszka i gotowe. Smacznego!