Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski zrobione są z mięsa kurczaka i indyczego z dodatkiem boczku, parzone.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11020
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 231
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11020
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 231
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 368
Składniki
Peklowanie: Rozdrobnione mięsa peklujemy w osobnych pojemnikach. Pokrojone mięso z udźca indyka mieszamy z peklosolą i 4 łyżkami sosu sojowego.
Kawałki mięsa z ćwiartek kurczaka mieszamy z peklosolą i sosem sojowym.
Boczek mieszamy z solą warzoną. Peklujemy 24 godziny w temperaturze 4-8 stopni Celsjusza. Po 24 godzinach peklowania rozdrabniamy boczek i kawałki mięsa z ćwiartek kurczaka. Dodajemy wszystkie przyprawy z 100 ml zimnej wody, dokładnie wyrabiamy i wstawiamy ponownie na 24 godziny do lodówki.
Rozdrabnianie: mięso z ćwiartek kurczaka przepuszczamy przez sitko 12 mm mięso z udźca indyka kroimy w kostkę 2 cm boczek wieprzowy bez skóry przepuszczamy przez sitko 10 mm
Farszem napełniamy osłonki tworząc kiełbaski o długości 20 cm.
Parzenie: Kiełbaski parzymy w temperaturze 75 stopni 15 minut. Po parzeniu studzimy .
Smacznego!!!