Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbaski w cieście

Kiełbaski w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6978

Dodano:

Odsłon: 9009

Świetny pomysł na ogrodowe przyjecie dla przyjaciół.Szybkie w wykonaniu a jakie oryginalne.

Składniki

  • CIASTO:
  • Jaja, 1 szt
  • Mąka pszenna, ok 3-5 łyżek
  • majonez- winiary dekoracyjny, 2 lyżki
  • sól, szczypta
  • pieprz, szczypta
  • kiełbaski śląskie, 4 szt
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kiełbaski w cieście

Przygotowanie

  1. -kiełbaski przekroić wzdłuż i każdą cześć pokroić na 3 części -do miski wbić jajko i delikatnie go ubić ,następnie dodać przyprawy i mąkę -dokładnie wszystko razem wymieszać i dodać na samym końcu majonez i powtórnie zamieszać tak aby powstała jednolita masa o konsystencji gęstej śmietany(czasem należy dolać troszkę mleka lub dodać więcej mąki-jest to zależne od wielkości jaja) -kiełbaski maczać w powstałym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor Polecam podawać z zestawem surówek.Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń