Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie w Nowym Roku! :) Niech ten rok przyniesie Wam wiele radości, szczęścia, zdrowia oraz sukcesów! Dzisiaj zapraszam Was na kiełbaski z serem w cieście francuskim. To prosta do przygotowania, ale pyszna i pożywna przekąska, którą możemy serwować jako przystawkę lub danie główne z dodatkiem ulubionych sosów.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Arkusz ciasta francuskiego dzielimy (za pomocą noża lub kółka do krojenia pizzy) na 12 równych pasków. Na całej długości oraz połowie szerokości każdego paska ciasta układamy pokrojony w cienkie paski żółty ser, zaklejamy i delikatnie rozwałkowujemy.
Każdą kiełbaskę* owijamy w pasek ciasta francuskiego z serem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta na każdej kiełbasce smarujemy roztrzepanym jajkiem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 20 minut (grzanie góra - dół). * świetnie sprawdzą się frankfurterki, kiełbaski śląskie lub drobiowe
Gotowe kiełbaski podajemy z ulubionymi dodatkami oraz sosami. PROPOZYCJE DODATKÓW - sos pomidorowy - sos jogurtowy - sos czosnkowy - ketchup - majonez - remulada - guacamole - tabasco