Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie w Nowym Roku! :) Niech ten rok przyniesie Wam wiele radości, szczęścia, zdrowia oraz sukcesów! Dzisiaj zapraszam Was na kiełbaski z serem w cieście francuskim. To prosta do przygotowania, ale pyszna i pożywna przekąska, którą możemy serwować jako przystawkę lub danie główne z dodatkiem ulubionych sosów.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14351
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19471
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1785
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14351
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19471
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Składniki
Arkusz ciasta francuskiego dzielimy (za pomocą noża lub kółka do krojenia pizzy) na 12 równych pasków. Na całej długości oraz połowie szerokości każdego paska ciasta układamy pokrojony w cienkie paski żółty ser, zaklejamy i delikatnie rozwałkowujemy.
Każdą kiełbaskę* owijamy w pasek ciasta francuskiego z serem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta na każdej kiełbasce smarujemy roztrzepanym jajkiem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 20 minut (grzanie góra - dół). * świetnie sprawdzą się frankfurterki, kiełbaski śląskie lub drobiowe
Gotowe kiełbaski podajemy z ulubionymi dodatkami oraz sosami. PROPOZYCJE DODATKÓW - sos pomidorowy - sos jogurtowy - sos czosnkowy - ketchup - majonez - remulada - guacamole - tabasco