Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie w Nowym Roku! :) Niech ten rok przyniesie Wam wiele radości, szczęścia, zdrowia oraz sukcesów! Dzisiaj zapraszam Was na kiełbaski z serem w cieście francuskim. To prosta do przygotowania, ale pyszna i pożywna przekąska, którą możemy serwować jako przystawkę lub danie główne z dodatkiem ulubionych sosów.
Składniki
Arkusz ciasta francuskiego dzielimy (za pomocą noża lub kółka do krojenia pizzy) na 12 równych pasków. Na całej długości oraz połowie szerokości każdego paska ciasta układamy pokrojony w cienkie paski żółty ser, zaklejamy i delikatnie rozwałkowujemy.
Każdą kiełbaskę* owijamy w pasek ciasta francuskiego z serem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta na każdej kiełbasce smarujemy roztrzepanym jajkiem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy przez około 20 minut (grzanie góra - dół). * świetnie sprawdzą się frankfurterki, kiełbaski śląskie lub drobiowe
Gotowe kiełbaski podajemy z ulubionymi dodatkami oraz sosami. PROPOZYCJE DODATKÓW - sos pomidorowy - sos jogurtowy - sos czosnkowy - ketchup - majonez - remulada - guacamole - tabasco