Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto naleśnikowe gości często w naszej kuchni,głównie w wersji słodkiej,proponuję z dodatkiem mięsa i warzyw jako ciepłe danie na kolację.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 901
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 901
Składniki
Ciasto naleśnikowe:Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mleko,wodę ,mąkę ,zmiksować na gładkie ciasto.Dodać 4 łyżki oleju i dalej zmiksować.Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni,najlepiej naleśnikowej. Przewrócić na drugą stronę gdy spód będzie rumiany.
Farsz:Mięso przyprawić przyprawą do mięsa mielonego.Cebulę pokroić w piórka,pieczarki obrać i pokroić,Paprykę i pomodory pokroić.Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę , paprykę chwilę dusić ,dodać pieczarki ,doprawić solą pieprzem dusić 2 min.,dodać mięso dusić 10 min.Pod koniec dodać suszone pomidory i doprawić ziołami prowansalskimi.
Na naleśniki ułożyć farsz.
Uformować kieszonki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i bazylią zalać kieszonki.Ser utrzeć na tarce o grubszych oczkach posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec do zrumienienia sera.