Do góry

Przekąski Przepis na:

Kieszonki z pieczarkami.

Kieszonki z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 246 Ocena: 1071

Dodano:

Odsłon: 466

Dziś się nie stresuje bo obiad wspaniały szykuje, uwielbiają go mali i duzi oraz nasze głodne brzuchy.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie 300 g,
  • 700 g pieczarek,
  • 1 duża cebula,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki masła.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Naszykować pieczarki, obrać je i pokroić.

  2. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną cebulę i ją podsmażyć.

  3. Następnie dodać pieczarki, posolić, dodać pieprz i smażyć na wolnym ogniu do wyparowania soków.

  4. Ciasto w z dłuż na dwa paski

  5. i w poprzek kwadraty po około 10 cm.

  6. Na gotowy kwadrat położyć przygotowany farsz.

  7. Po zawijać boki z każdej strony.

  8. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

  10. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.

  11. Powiem wam że wyszły przepyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń