Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 994
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2607
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13333
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 994
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2607
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13333
Składniki
Białka ubić, utrwalić cukrem, dodać żółtka, ubijać do białości, mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do jajek , podczas mieszania dodać śmietanę , ciasto podzielić na dwie części , upiec dwa biszkopty.
Masa: Ugotować budyń z mleka i cukru , wystudzić, utrzeć masło, dodawać powoli budyń, ucierać, na koniec dodać spirytus. Galaretka: galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wody, jabłka pokroić w drobną kosteczkę, litr wody zagotować dodać kwasek cytrynowy, wrzucić jabłka i sparzyć, odcedzić , wsypać do galaretki.
Wykonanie: Na biszkopt rozsmarować masę , na masę wyłożyć krzepnącą galaretkę z jabłkami, na to dać biszkopt, polać dowolną polewą i posypać rodzynkami.