Do góry

Przekąski Przepis na:

Kisz z boczkiem

Kisz z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1924

Dodano:

Odsłon: 8547

Szybki w wykonaniu bardzo smaczny kisz na francuskim ciescie

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 rulon 250g
  • pieczarki, 25 dkg
  • boczek, 25 dkg
  • cebula, 2 szt
  • ser tarty, 100g
  • smietana i mleko, po 50ml
  • jajka, 3 szt
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kisz z boczkiem

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwijamy i wyscielamy nim naczynie na tarty,

  2. Pieczarki, boczek i cebule kroimy na male kawaleczki i na lyzce masla podsmazamy chwile,

  3. Przekladamy to na ciasto, posypujemy serem a na to wylewamy mieszanke jajeczno mleczno smietanowa doprawiona sola i piepszem

  4. Dekorujemy resztkami ciasta jesli zostaly

  5. Pieczemy pol godziny w 200 stopniach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

megii 10 kwietnia 2012 chciałam tylko napisać że ten przepis stał się jednym z moich ulubionych. Bardzo często go robię wszystkim smakuje i jest pyszny. dzięki pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annam26 16 lutego 2010 Dziękuję za podpowiedz. Przepis wygląda smakowicie-wypróbuję go w weekend :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń