Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420825
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1885
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420825
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1885
Składniki
Szalotki drobno pokroiłem w kostkę, na słabym ogniu zeszkliłem na tłuszczu. Przesmażyłem krótko z kapustą, posoliłem i popieprzyłem. Podlałem sokiem winogronowym. Pod przykryciem dusiłem na małym ogniu około godzinę. Orzechy grubo posiekałem. Winogrona obrałem ze skórki, przepołowiłem ( jeśli mają pestki to należy je usunąć ). 5 minut przed końcem gotowania kapustę wymieszałem z winem, miodem i orzechami. Winogrona skropiłem roztopionym masłem i ugarnirowałem nimi kapustę.