Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecam.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 14
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1055
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 402
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3595
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 161
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 14
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1055
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 402
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3595
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 161
Składniki
Szalotki drobno pokroiłem w kostkę, na słabym ogniu zeszkliłem na tłuszczu. Przesmażyłem krótko z kapustą, posoliłem i popieprzyłem. Podlałem sokiem winogronowym. Pod przykryciem dusiłem na małym ogniu około godzinę. Orzechy grubo posiekałem. Winogrona obrałem ze skórki, przepołowiłem ( jeśli mają pestki to należy je usunąć ). 5 minut przed końcem gotowania kapustę wymieszałem z winem, miodem i orzechami. Winogrona skropiłem roztopionym masłem i ugarnirowałem nimi kapustę.