Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecam.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12421
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12421
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 871
Składniki
Szalotki drobno pokroiłem w kostkę, na słabym ogniu zeszkliłem na tłuszczu. Przesmażyłem krótko z kapustą, posoliłem i popieprzyłem. Podlałem sokiem winogronowym. Pod przykryciem dusiłem na małym ogniu około godzinę. Orzechy grubo posiekałem. Winogrona obrałem ze skórki, przepołowiłem ( jeśli mają pestki to należy je usunąć ). 5 minut przed końcem gotowania kapustę wymieszałem z winem, miodem i orzechami. Winogrona skropiłem roztopionym masłem i ugarnirowałem nimi kapustę.