Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4964
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4964
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Składniki
mięso z indyka ugotować razem z warzywami (marchewkę ugotować całą),mieso zemleć z warzywami (bez marchewki),zemlec bułkę namoczona i odciśniętą
ja ugotowałam z miesem kolorowa marchewkę,do miesa dodac jajka,sól,pieprz,majeranek i posiekaną natke pietruszki,dokładnie wymieszać
blaszkę (keksówkę) wysmarowac masłem i wysypac tarta bułką,do blaszki włozyc troche mięsa,na mięso połozyc ugotowane marchewki (całe),przykryc mięsem i znów ulożyc marchewki,przykryc miesem,na wierzchu polozyc kilka kawałeczków masła i wstawic do nagrzanego do 160 stopni piekarnika,piec do zrumienienia,taki klopsik może bys jako przekąska podany z zurawiną lub z jakąś sałatką