Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 190
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 190
Składniki
mięso z indyka ugotować razem z warzywami (marchewkę ugotować całą),mieso zemleć z warzywami (bez marchewki),zemlec bułkę namoczona i odciśniętą
ja ugotowałam z miesem kolorowa marchewkę,do miesa dodac jajka,sól,pieprz,majeranek i posiekaną natke pietruszki,dokładnie wymieszać
blaszkę (keksówkę) wysmarowac masłem i wysypac tarta bułką,do blaszki włozyc troche mięsa,na mięso połozyc ugotowane marchewki (całe),przykryc mięsem i znów ulożyc marchewki,przykryc miesem,na wierzchu polozyc kilka kawałeczków masła i wstawic do nagrzanego do 160 stopni piekarnika,piec do zrumienienia,taki klopsik może bys jako przekąska podany z zurawiną lub z jakąś sałatką