Do góry

Przekąski Przepis na:

Klops z indyka

Klops z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13330

Dodano:

Odsłon: 5161

Smakuje na ciepło i na zimno.

Składniki

  • mięso z indyka ,1,50 kg
  • czerstwa bułka
  • jajka 2
  • czosnek 4 ząbki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • sół do smaku
  • pieprz mielony czarny 1 łyzeczka
  • marchew 8 sztuk
  • seler (bulwa) niezbyt duza
  • cebula 1
  • natka pietruszki kilka gałązek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mięso z indyka ugotować razem z warzywami (marchewkę ugotować całą),mieso zemleć z warzywami (bez marchewki),zemlec bułkę namoczona i odciśniętą

  2. ja ugotowałam z miesem kolorowa marchewkę,do miesa dodac jajka,sól,pieprz,majeranek i posiekaną natke pietruszki,dokładnie wymieszać

  3. blaszkę (keksówkę) wysmarowac masłem i wysypac tarta bułką,do blaszki włozyc troche mięsa,na mięso połozyc ugotowane marchewki (całe),przykryc mięsem i znów ulożyc marchewki,przykryc miesem,na wierzchu polozyc kilka kawałeczków masła i wstawic do nagrzanego do 160 stopni piekarnika,piec do zrumienienia,taki klopsik może bys jako przekąska podany z zurawiną lub z jakąś sałatką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 27 lipca 2016 Nie miałem jeszcze sposobności smakować innych kolorów marchewek...no może w soku. Koniecznie muszę upolować. A klops, przepysznie i soczyście wygląda <3

49 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń