Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
mięso z indyka ugotować razem z warzywami (marchewkę ugotować całą),mieso zemleć z warzywami (bez marchewki),zemlec bułkę namoczona i odciśniętą
ja ugotowałam z miesem kolorowa marchewkę,do miesa dodac jajka,sól,pieprz,majeranek i posiekaną natke pietruszki,dokładnie wymieszać
blaszkę (keksówkę) wysmarowac masłem i wysypac tarta bułką,do blaszki włozyc troche mięsa,na mięso połozyc ugotowane marchewki (całe),przykryc mięsem i znów ulożyc marchewki,przykryc miesem,na wierzchu polozyc kilka kawałeczków masła i wstawic do nagrzanego do 160 stopni piekarnika,piec do zrumienienia,taki klopsik może bys jako przekąska podany z zurawiną lub z jakąś sałatką