Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta rybka musi być ,polecam wypróbować ten przepis
Słoiki ,patelnia ,garnek
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2726
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2726
Składniki
Cebule obieramy ,mielimy w robocie wraz z filetami z ryby .Masę przekładamy do dużej miski , dodajemy przyprawy i dobrze mieszamy .Na patelnie wylewamy olej ,na rozgrzany wrzucamy uformowane nie za duże (wielkości wiśni ,mogą być nieco większe )pulpeciki .czekamy aż się zarumienią i przekładamy na talerz.Mi wyszło około 100 pulpetów . Wszystkie składniki na zalewę zagotowujemy i gotujemy około 5 minut. Cebule smażymy ,lekko zeszklić i odstawić.Do słoików (u mnie słoiki jeden 460ml pozostałe 2 po 900ml )na dno ułożyć po troszku cebuli później pulpeciki i znów troszkę cebuli zalać do pełna zalewa i szczelnie zamknąć .Możemy zapasteryzowac .Do dużego garnka wkładamy słoiki nalewamy wody pod pokrywkę i gotujemy 5 min od zagotowania się wody.