Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9573
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Zagotować wodę z octem. Dodać ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, cebulę, cukier i sól . Gotować na wolnym ogniu ok 5-7 min. Do mięsa mielonego dodać jajko, zioła prowansalskie, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dokładnie wyrobić. Formować kulki i smażyć na oleju rzepakowym. Wyłożyć na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Następnie przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowaną wcześniej zalewą octową z cebulą i przyprawami. Zamknąć. Po całkowitym wystudzeniu wstawić do lodówki. Można podawać już następnego dnia, ale najlepsze są tak po dwóch, trzech dniach. Smacznego.