Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie doskonałe jako zimna przekąska na przyjęcie rodzinne lub w gronie przyjaciół :)
Do mięsa mielonego dodać 2 drobno posiekane cebule, jajko i bułkę wcześniej namoczoną w odrobinie mleka lub wody, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Z powstałej masy lepimy małe kotleciki i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z mąką żytnią
Następnie smażymy je i odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na durszlak, aby odciekł nadmiar tłuszczu od smażenia).
Pozostałe cebule kroimy w półksiężyce, paprykę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy trochę na niewielkiej ilości oleju. Kiedy już warzywa się ładnie zeszklą, dodajemy wodę, ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, przecier pomidorowy i sól oraz pieprz do smaku. Gotujemy przez kilka minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Przestudzone kotleciki przekładamy do większej miski i zalewamy przestudzoną zalewą. Tak przygotowane danie wstawiamy do lodówki aby się "przegryzło".
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
Danie najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej.
Tym razem do zalewy dodałem paprykę i przecier pomidorowy, ale nie każdy je lubi, więc można te składniki pominąć i też będzie pysznie :)
Do panierki można użyć samej bułki tartej lub mąki kukurydzianej.
Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)
Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją n...
Odsłon: 29076
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 110
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 48
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 44
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 110
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 48
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 44
Składniki
Do mięsa mielonego dodać 2 drobno posiekane cebule, jajko i bułkę wcześniej namoczoną w odrobinie mleka lub wody, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Z powstałej masy lepimy małe kotleciki i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z mąką żytnią
Następnie smażymy je i odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na durszlak, aby odciekł nadmiar tłuszczu od smażenia).
Pozostałe cebule kroimy w półksiężyce, paprykę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy trochę na niewielkiej ilości oleju. Kiedy już warzywa się ładnie zeszklą, dodajemy wodę, ocet, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, przecier pomidorowy i sól oraz pieprz do smaku. Gotujemy przez kilka minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Przestudzone kotleciki przekładamy do większej miski i zalewamy przestudzoną zalewą. Tak przygotowane danie wstawiamy do lodówki aby się "przegryzło". Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Danie najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej. Tym razem do zalewy dodałem paprykę i przecier pomidorowy, ale nie każdy je lubi, więc można te składniki pominąć i też będzie pysznie :) Do panierki można użyć samej bułki tartej lub mąki kukurydzianej. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Przekąski
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Faszerowane karczochy z grilla
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 48
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Polecam bardzo smaczne, szybkie a za razem syte naleśniki z parówką, szynką i...
Odsłon: 84