Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na urozmaicenie zupy grzybowej, bądź barszczu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416575
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416575
Składniki
Drobno posiekaną cebulę oraz ugotowane i posiekane grzyby przesmażyć na maśle. Żółtka rozetrzeć z masłem, z białek ubić sztywną pianę.
Grzyby, żółtka i mąkę dokładnie wymieszać, a następnie dodawać stopniowo pianę z białek i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką małe kluseczki na wrzącą osoloną wodę, gotować ok. 10 minut. Podawać do wigilijnej zupy grzybowej lub barszczu.