Do góry

Przekąski Przepis na:

Kluseczki do grzybów

Kluseczki do grzybów

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22342

Dodano:

Odsłon: 3090

Szybki sposób na urozmaicenie zupy grzybowej, bądź barszczu.

Składniki

  • suszone grzyby, 50 g
  • mąka, 3 łyżki
  • masło, łyżka
  • mała cebula, 1
  • jajko, 2
  • pieprzu, szczypta
  • sól
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kluseczki do grzybów

Przygotowanie

  1. Drobno posiekaną cebulę oraz ugotowane i posiekane grzyby przesmażyć na maśle. Żółtka rozetrzeć z masłem, z białek ubić sztywną pianę.

  2. Grzyby, żółtka i mąkę dokładnie wymieszać, a następnie dodawać stopniowo pianę z białek i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką małe kluseczki na wrzącą osoloną wodę, gotować ok. 10 minut. Podawać do wigilijnej zupy grzybowej lub barszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń