Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na urozmaicenie zupy grzybowej, bądź barszczu.
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 148
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 140
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 648
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 148
Składniki
Drobno posiekaną cebulę oraz ugotowane i posiekane grzyby przesmażyć na maśle. Żółtka rozetrzeć z masłem, z białek ubić sztywną pianę.
Grzyby, żółtka i mąkę dokładnie wymieszać, a następnie dodawać stopniowo pianę z białek i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką małe kluseczki na wrzącą osoloną wodę, gotować ok. 10 minut. Podawać do wigilijnej zupy grzybowej lub barszczu.