Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka świetnie przyjmuje smaki, można je przyprawić jak wołowinę lub jagnięcinę, a jest zdecydowanie lżejsza.
patyczki szaszłykowe, tarka
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17073
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1830
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17073
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2467
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4646
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1830
Składniki
Do mięsa trzeba dodać dodatki i przyprawy. Cebulę i czosnek starłam na małym oczku. Mielone z indyka jest dosyć mokre więc przyda się więcej niż łyżka bułki tartej- raczej ile weźmie. Mięso trzeba odstawić aby stężało, potem natłuszczoną dłonią formuje się kofty na patyczkach, nie będą też przywierały do tacki.
Teraz wystarczy je zgrillować na rumiano.
Smacznego :)