Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka świetnie przyjmuje smaki, można je przyprawić jak wołowinę lub jagnięcinę, a jest zdecydowanie lżejsza.
patyczki szaszłykowe, tarka
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2057
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2057
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 177
Składniki
Do mięsa trzeba dodać dodatki i przyprawy. Cebulę i czosnek starłam na małym oczku. Mielone z indyka jest dosyć mokre więc przyda się więcej niż łyżka bułki tartej- raczej ile weźmie. Mięso trzeba odstawić aby stężało, potem natłuszczoną dłonią formuje się kofty na patyczkach, nie będą też przywierały do tacki.
Teraz wystarczy je zgrillować na rumiano.
Smacznego :)