Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka świetnie przyjmuje smaki, można je przyprawić jak wołowinę lub jagnięcinę, a jest zdecydowanie lżejsza.
patyczki szaszłykowe, tarka
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1058
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Składniki
Do mięsa trzeba dodać dodatki i przyprawy. Cebulę i czosnek starłam na małym oczku. Mielone z indyka jest dosyć mokre więc przyda się więcej niż łyżka bułki tartej- raczej ile weźmie. Mięso trzeba odstawić aby stężało, potem natłuszczoną dłonią formuje się kofty na patyczkach, nie będą też przywierały do tacki.
Teraz wystarczy je zgrillować na rumiano.
Smacznego :)