Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka świetnie przyjmuje smaki, można je przyprawić jak wołowinę lub jagnięcinę, a jest zdecydowanie lżejsza.
patyczki szaszłykowe, tarka
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 631
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1574
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 631
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1574
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Składniki
Do mięsa trzeba dodać dodatki i przyprawy. Cebulę i czosnek starłam na małym oczku. Mielone z indyka jest dosyć mokre więc przyda się więcej niż łyżka bułki tartej- raczej ile weźmie. Mięso trzeba odstawić aby stężało, potem natłuszczoną dłonią formuje się kofty na patyczkach, nie będą też przywierały do tacki.
Teraz wystarczy je zgrillować na rumiano.
Smacznego :)