Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 800
Dodano: 07.04.2021
Odsłon: 6498
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do dużej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Do ciasto wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy łyżką.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem.
Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Gotowe racuszki, obficie posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

PaniMkuchniasmakowita 07 kwietniaZgłoś do usunięcia
Pyszniutkie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kvaas 07 kwietniaZgłoś do usunięcia
ale bym takie zjad1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 07 kwietniaZgłoś do usunięcia
Kapitalne.Dzisiaj robię , bo łatwe :-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 07 kwietniaZgłoś do usunięcia
Pyszne racuchy :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz