Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe racuchy z jabłkami to smaczny pomysł zarówno jako śniadanie czy obiad jak i kolację. To proste i szybkie w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startych jabłek i wiórek kokosowych idealne dla wielbicieli kokosu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414469
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414469
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Składniki
Do dużej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Do ciasto wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy łyżką.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem.
Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuszki, obficie posypujemy cukrem pudrem.