Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe racuchy z jabłkami to smaczny pomysł zarówno jako śniadanie czy obiad jak i kolację. To proste i szybkie w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startych jabłek i wiórek kokosowych idealne dla wielbicieli kokosu.
Do dużej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Do ciasto wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy łyżką.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem.
Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Gotowe racuszki, obficie posypujemy cukrem pudrem.
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 172
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 188
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 53
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 104
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 87
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 172
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 188
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 53
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 104
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 87
Składniki
Do dużej miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, wsypujemy mąkę, sól, cukier oraz proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Do ciasto wsypujemy wiórki kokosowe i wszystko mieszamy łyżką.
Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem.
Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuszki, obficie posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Przekąski
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Tortilla z łososiem i rukolą
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 53
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np....
Odsłon: 53