Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to oryginalny przepis z kuchni litewskiej ale tez dobry i wart spróbowania.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4253
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 566
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4253
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 566
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 934
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3868
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 787
Składniki
z kości,włoszczyzny,cebuli i reszty przypraw ugotowac rosół,jeśli ktos lubi mozna dodac troche maggi
z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto takie jak na pierogi
wołowinę zemleć dodac drobno posiekany czosnek,sól,majeranek i pieprz,dobrze wymieszać
ciasto cienko rozwałkować,na ciasto układac po pół łyżeczki mięsa,przykryć mięso ciastem i wycinać pierożki małą foremką
kołduny maja być wielkości małej łyżeczki
wodę w garnku zagotować z odrobiną soli i oleju,do wrzatku wrzucać kołduny,gotować minutę od chwili wypłynięcia
łyzką cedzakową wyjąć kołduny ,składać na talerze i zalać mocno gorącym rosołem,posypać natką pietruszki i podawać
oryginalne kołduny robi sięz baraniny
nie czesto robię kołduny ,ale jesli juz zabieram sie za nie to robię ich bardzo duzo,czasami zamrazam ale najlepsze sa swieże