Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to oryginalny przepis z kuchni litewskiej ale tez dobry i wart spróbowania.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1268
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2744
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1268
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
z kości,włoszczyzny,cebuli i reszty przypraw ugotowac rosół,jeśli ktos lubi mozna dodac troche maggi
z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto takie jak na pierogi
wołowinę zemleć dodac drobno posiekany czosnek,sól,majeranek i pieprz,dobrze wymieszać
ciasto cienko rozwałkować,na ciasto układac po pół łyżeczki mięsa,przykryć mięso ciastem i wycinać pierożki małą foremką
kołduny maja być wielkości małej łyżeczki
wodę w garnku zagotować z odrobiną soli i oleju,do wrzatku wrzucać kołduny,gotować minutę od chwili wypłynięcia
łyzką cedzakową wyjąć kołduny ,składać na talerze i zalać mocno gorącym rosołem,posypać natką pietruszki i podawać
oryginalne kołduny robi sięz baraniny
nie czesto robię kołduny ,ale jesli juz zabieram sie za nie to robię ich bardzo duzo,czasami zamrazam ale najlepsze sa swieże