Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to oryginalny przepis z kuchni litewskiej ale tez dobry i wart spróbowania.
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1728
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1273
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1728
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 574
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 332
Składniki
z kości,włoszczyzny,cebuli i reszty przypraw ugotowac rosół,jeśli ktos lubi mozna dodac troche maggi
z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto takie jak na pierogi
wołowinę zemleć dodac drobno posiekany czosnek,sól,majeranek i pieprz,dobrze wymieszać
ciasto cienko rozwałkować,na ciasto układac po pół łyżeczki mięsa,przykryć mięso ciastem i wycinać pierożki małą foremką
kołduny maja być wielkości małej łyżeczki
wodę w garnku zagotować z odrobiną soli i oleju,do wrzatku wrzucać kołduny,gotować minutę od chwili wypłynięcia
łyzką cedzakową wyjąć kołduny ,składać na talerze i zalać mocno gorącym rosołem,posypać natką pietruszki i podawać
oryginalne kołduny robi sięz baraniny
nie czesto robię kołduny ,ale jesli juz zabieram sie za nie to robię ich bardzo duzo,czasami zamrazam ale najlepsze sa swieże