Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i apetyczne kanapki o niecodziennych walorach smakowych. Ozdoba kazdego przyjecia, ale i doskonale przekaski na co dzien.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22477
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43867
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Składniki
KANAPKA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I Z SAŁATKĄ Z MELONA I OGÓRKA Wyciac okragle kromki z chleba, na kazda polozyc plaster szynki. Jako dodatek do szynki wydrazyc z melona i ogórka bez pestek kulki i marynowac je krótko w slodko-kwasnej marynacie ( np. z octu, miodu, soku z cytryny, imbiru, cukru i pieprzu) Dodatkowo przygotowac do salatki melonowo-ogórkowej krem balsamiczny na bazie wina porto, octu ryżowego, octu balsamicznego, sosu teriyaki i sojowego. Wszystkie skladniki gotowac az do zredukowania o polowe i zgescic na koniec odrobina skrobi. Ulozyc na szynce kulki i skropic je przygotowanym kremem balsamicznym.
Udekorowac listkami miety lub koperkiem.
KANAPKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, Z TATAREM Z ŁOSOSIA I SOSEM MIODOWO-MUSZTARDOWYM Wyciac okragle kromki z chleba tostowego, posmarowac je majonezem zmieszanym z sosem miodowo-musztardowym. Nastepnie wyciac z plastów lososia krazki wielkosci kromek chleba. Z reszty lososia zrobic tatara. W tym celu pokroic drobno lososia, ogórki konserwowe, szalotke, koper i kapary i wszystko dokladnie wymieszac. Mase dobrze schlodzic, aby zachowala forme mozna dodac odrobine zelatyny. Ulozyc tatara na krazku lososia, a na nim plasterek jajka na twardo.
Udekorowac rzezucha lub koperkiem i polówka czarnej oliwki.
KANAPKA Z SEREM I Z JABŁKOWO-OGÓRKOWĄ REMOLADĄ Wykroic krazki tej samej wielkosci z pumpernikla i z plasterków sera o grubosci 5 mm. Posmarowac chleb majonezem i ulozyc na nim plasterek sera. Posiekac drobno ogórka ogórka i jablko ze skórka i wymieszac z 2 lyzkami remolady. Dla ostrosci mozna dodac papryczke chili lub tabasco. Remolade umiescic na plasterku sera.
Udekorowac kostkami sera, kawalkami papryki lub ogórka i ewentualnie rzezucha lub koperkiem.