Szybkie, smaczne i nie drogie bo można zrobic z wszystkiego.
Kolorowe kotleciki
Składniki
- mięso drobiowe lub jakaś wędlina, łyżka
- pomidor, 1 łyżka
- papryka, 1 łyżka
- zielona cebulka, 1 łyżeczka
- ser, 2 plasterki
- jajka, 2 - 3 sztuki
- Bułka tarta, 2 - 3 łyżki
- sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka, szczypta
- olej do smażenia
Składniki
- mięso drobiowe lub jakaś wędlina, łyżka
- pomidor, 1 łyżka
- papryka, 1 łyżka
- zielona cebulka, 1 łyżeczka
- ser, 2 plasterki
- jajka, 2 - 3 sztuki
- Bułka tarta, 2 - 3 łyżki
- sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka, szczypta
- olej do smażenia

Etapy przygotowania
Mięsko, pomidor, papryka, ser, zielona cebulka ( lub to co kto lubi), kroimy na drobne kawałki. Do naczynia wbijamy dwa jajka, które trochę ubijamy, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka), pokrojone warzywa i wszystko mieszamy, powoli dosypując bułkę tartą, tak by całość nabrała takiej samej konsystencji jak placki ziemniaczane (nie może być za suche) w razie czego dodajemy kolejne jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, złocąc z obu stron. Podajemy, albo jako odpowiednik mięska, albo same np. z ketchupem :)
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (5)



Składniki
- mięso drobiowe lub jakaś wędlina, łyżka
- pomidor, 1 łyżka
- papryka, 1 łyżka
- zielona cebulka, 1 łyżeczka
- ser, 2 plasterki
- jajka, 2 - 3 sztuki
- Bułka tarta, 2 - 3 łyżki
- sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka, szczypta
- olej do smażenia
Mięsko, pomidor, papryka, ser, zielona cebulka ( lub to co kto lubi), kroimy na drobne kawałki. Do naczynia wbijamy dwa jajka, które trochę ubijamy, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka), pokrojone warzywa i wszystko mieszamy, powoli dosypując bułkę tartą, tak by całość nabrała takiej samej konsystencji jak placki ziemniaczane (nie może być za suche) w razie czego dodajemy kolejne jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, złocąc z obu stron. Podajemy, albo jako odpowiednik mięska, albo same np. z ketchupem :)
dzięki za przepis, pycha :). Następnym razem posmaruję jeszcze dżemem jagodowym.
Świetne zdjęcie :)
Bardzo ładne :-)
Super wygląda , co do smaku to jakiś wybitnie wyszukany to on nie jest.Ciasto z jedną warstwą kremu było suche. Lepiej przełożyć dwie warstwy.
Bardzo podoba mi się główne zdjęcie, przywodzi na myśl taki tajemniczy, stary las