Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i nie drogie bo można zrobic z wszystkiego.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1401
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 276
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 996
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 285
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1401
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 276
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 996
Składniki
Mięsko, pomidor, papryka, ser, zielona cebulka ( lub to co kto lubi), kroimy na drobne kawałki. Do naczynia wbijamy dwa jajka, które trochę ubijamy, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka), pokrojone warzywa i wszystko mieszamy, powoli dosypując bułkę tartą, tak by całość nabrała takiej samej konsystencji jak placki ziemniaczane (nie może być za suche) w razie czego dodajemy kolejne jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, złocąc z obu stron. Podajemy, albo jako odpowiednik mięska, albo same np. z ketchupem :)