Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i nie drogie bo można zrobic z wszystkiego.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1352
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1352
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5874
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8846
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18553
Składniki
Mięsko, pomidor, papryka, ser, zielona cebulka ( lub to co kto lubi), kroimy na drobne kawałki. Do naczynia wbijamy dwa jajka, które trochę ubijamy, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka), pokrojone warzywa i wszystko mieszamy, powoli dosypując bułkę tartą, tak by całość nabrała takiej samej konsystencji jak placki ziemniaczane (nie może być za suche) w razie czego dodajemy kolejne jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, złocąc z obu stron. Podajemy, albo jako odpowiednik mięska, albo same np. z ketchupem :)