Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i nie drogie bo można zrobic z wszystkiego.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Mięsko, pomidor, papryka, ser, zielona cebulka ( lub to co kto lubi), kroimy na drobne kawałki. Do naczynia wbijamy dwa jajka, które trochę ubijamy, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka), pokrojone warzywa i wszystko mieszamy, powoli dosypując bułkę tartą, tak by całość nabrała takiej samej konsystencji jak placki ziemniaczane (nie może być za suche) w razie czego dodajemy kolejne jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, złocąc z obu stron. Podajemy, albo jako odpowiednik mięska, albo same np. z ketchupem :)