Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i nie drogie bo można zrobic z wszystkiego.
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1265
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 343
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 271
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1265
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 343
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 271
Składniki
Mięsko, pomidor, papryka, ser, zielona cebulka ( lub to co kto lubi), kroimy na drobne kawałki. Do naczynia wbijamy dwa jajka, które trochę ubijamy, dodajemy przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka), pokrojone warzywa i wszystko mieszamy, powoli dosypując bułkę tartą, tak by całość nabrała takiej samej konsystencji jak placki ziemniaczane (nie może być za suche) w razie czego dodajemy kolejne jajko. Tak przygotowaną masę pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, złocąc z obu stron. Podajemy, albo jako odpowiednik mięska, albo same np. z ketchupem :)